Sollicitatiecommissie RM UUDe Universiteit Utrecht is op zoek naar een nieuwe rector magnificus. De sollicitatiecommissie die hiertoe door de Raad van Toezicht is aangesteld, bestaat uit alleen maar mannen en één vrouw (studentlid). 

Gelukkig wordt er massaal op gereageerd door zowel vrouwelijke als mannelijke wetenschappers.

 

Lees hier de aankondiging van de commissie op de website van de Universiteit Utrecht, 19 december 2017.

button

Inmiddels is er op intranet een aantal reacties geplaatst. Zowel mannen als vrouwen spreken zich duidelijk uit, en geven aan dat deze commissiesamenstelling niet valt te rijmen met de universitaire strategie om naar meer diversiteit te streven. Ook wordt in reacties verwezen naar de wetenschappelijke literatuur over gender bias. Onder het personeel zijn er verschillende initiatieven, mailings, en acties gaande met als inzet om de UU te vragen de samenstelling van de commissie aan te passen. 

IMG 0467

IMG 0468

 

Dr. Mara Yerkes nam het initatief om een open brief naar het bestuur op te stellen, die getekend werd door 48 medewerkers van de Universiteit Utrecht:

Letter Mara final

 

 

 

 

 

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!

Actueel

Prof Belle Derks nieuwe voorzitter van De Jonge Akademie

Prof. dr. Belle Derks is op donderdag 18 januari j.l. door de leden van De Jonge Akademie gekozen als nieuwe voorzitter. Via deze weg feliciteren de Angels haar met deze prestigieuze functie.

Lees hier meer

Faces of Science blikken terug op Westerdijkjaar

Faces of Science (talentvolle jonge wetenschappers die een kijkje geven in hun dagelijkse leven als onderzoeker) blikken terug op het Westerdijkjaar met verhalen over hun vrouwelijke inspiratiebronnen binnen de wetenschap.

Lees hier de verhalen

Vrouwen minder kans op onderzoeksfinanciering dan mannen

Vrouwen hebben minder kans op onderzoeksfinanciering dan mannen, vooral wanneer de toewijzing van het geld primair gebaseerd is op de achtergrond van de hoofdonderzoeker. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek naar bijna 24.000 onderzoeksvoorstellen over de periode van 2011 tot 2016. 

Lees hier meer