Sollicitatiecommissie RM UUDe Universiteit Utrecht is op zoek naar een nieuwe rector magnificus. De sollicitatiecommissie die hiertoe door de Raad van Toezicht is aangesteld, bestaat uit alleen maar mannen en één vrouw (studentlid). 

Gelukkig wordt er massaal op gereageerd door zowel vrouwelijke als mannelijke wetenschappers.

 

Lees hier de aankondiging van de commissie op de website van de Universiteit Utrecht, 19 december 2017.

button

Inmiddels is er op intranet een aantal reacties geplaatst. Zowel mannen als vrouwen spreken zich duidelijk uit, en geven aan dat deze commissiesamenstelling niet valt te rijmen met de universitaire strategie om naar meer diversiteit te streven. Ook wordt in reacties verwezen naar de wetenschappelijke literatuur over gender bias. Onder het personeel zijn er verschillende initiatieven, mailings, en acties gaande met als inzet om de UU te vragen de samenstelling van de commissie aan te passen. 

IMG 0467

IMG 0468

 

Dr. Mara Yerkes nam het initatief om een open brief naar het bestuur op te stellen, die getekend werd door 48 medewerkers van de Universiteit Utrecht:

Letter Mara final

 

 

 

 

 

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!

Actueel

RateMyProfessors stopt met 'chili peppers'

RateMyProfessors.com, een online forum waar studenten hun docenten kunnen beoordelen, stopt met de 'chili peppers'. Met behulp van de rode pepers konden studenten aangeven hoe fysiek aantrekkelijk zij hun docent vonden. Het symbool is nu van de website gehaald naar aanleiding van de vele klachten dat het symbool seksistisch is.

Lees hier meer

Eerste Stevinlaureaten zijn beide vrouw

Prof. dr. Beatrice de Graaf en prof. dr. Marion Koopmans zijn de eerste Stevinlaureaten. Zij krijgen elk een bedrag van 2,5 miljoen euro dat bedoeld is voor onderzoek en/of activiteiten met betrekking tot kennisbenutting.

Lees hier meer

Vaderdag: VIJF TOPMANNEN BEKIJKEN WETENSCHAP ‘DOOR DE OGEN VAN HUN DOCHTERS’

Bekijk hier de film 'Door de ogen van mijn dochter'