slider nieuw

Congres vrije wilOp 11 maart vindt er een congres plaats over de vraag 'Bestaat de vrije wil?'. Het congresprogramma is bekend: alleen mannen zullen hun visie tijdens een interdisciplinaire discussie presenteren. 

Waar zijn de vrouwelijke experts?

Lees hier meer over het congresprogramma

button 

 

 

Actueel

LNVH rapport HARASSMENT IN DUTCH ACADEMIA

Het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) publiceert een onderzoek naar wangedrag en intimidatie in de wetenschap onder de titel ‘Harassment in Dutch academia. Exploring manifestations, facilitating factors, effects and solutions’. Het onderzoek is gebaseerd op 53 cases. Het rapport richt zich op de verschijningsvormen van harassment en de onderliggende patronen en doet aanbevelingen voor mogelijke oplossingen. Het onderzoek is in opdracht van het LNVH uitgevoerd door dr. Marijke Naezer, prof. dr. Marieke van den Brink en prof. dr. Yvonne Benschop, allen verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen.  

Lees hier meer

Het belang van goed nationaal ouderschapsbeleid

Nature publiceerde deze blog over het belang van goed nationaal ouderschapsbeleid voor wetenschappers om zo te voorkomen dat zij door het ouderschap moeite ervaren tijdens cruciale fases van hun carrière.

Lees de blog hier

Leestip - Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men

Op zoek naar een goed boek over gender bias? In Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men geeft Caroline Criado Perez talloze voorbeelden van situaties waarin voorzieningen (zoals kantoortemperatuur) zijn afgestemd op mannen en geen rekening houden met vrouwen. Zij maakt het punt dat nu we meer vertrouwen op big data en algoritmen het des te belangrijker is te realiseren dat de gegevens die worden meegenomen vaak geen rekening houden met de levens en werkelijkheid van vrouwen. Zij onderscheidt daarin drie domeinen: het vrouwelijke lichaam, onbetaalde zorgtaken, en geweld van mannen tegen vrouwen.

Lees hier meer

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!