slider nieuw

approvedWe willen ook aandacht vestigen op voorbeelden van maatregelen die helpen om (de effecten van) gender bias in de wetenschap tegen te gaan. We hebben voor dit doel het stempel ‘Angels Approved’ ontwikkeld.

Athena’s Angels bedanken Isabel Hoving voor jarenlang pionierswerk als ‘diversity officer’. Ze was de eerste. Nu hebben alle Universiteiten een Isabel.

Lees hier meer

Schermafbeelding 2019 02 25 om 10.05.07approved

Prof. dr. Beatrice de Graaf en prof. dr. Marion Koopmans zijn de eerste Stevinlaureaten. Zij krijgen elk een bedrag van 2,5 miljoen euro dat bedoeld is voor onderzoek en/of activiteiten met betrekking tot kennisbenutting. De Stevinpremie is een prijs voor onderzoekers dan wel een team van twee à drie personen in Nederland die/dat een bijzonder succes heeft behaald op het gebied van kennisbenutting voor de samenleving. Het initiatief voor de Stevinpremie is gebaseerd op de brief ‘Wetenschap met impact’ van de staatssecretaris van OCW aan de Tweede Kamer (d.d. 19 januari 2017).spinoza steven laureaten 4

Lees hier meerapproved

 

 

 

Het verhaal achter de carrière van vrouwelijke wetenschappers is vaak buitengewoon. Bekijk het verhaal van enkele van deze vrouwen door op de onderstaande afbeelding te klikken:

WISfilmpje

 approved

 

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!