Screen Shot 2017 02 06 at 10.47.54Mooi dat NRC aandacht besteedt aan de uitreiking van de Ammodo KNAW Awards.

Maar Roshan Cools is een vrouw.

AA senaatskamer met vrouwelijke hooglerarenOp 8 maart presenteren de Angels een uniek project in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Universiteit Leiden: waar normaal gesproken 117 portretten van mannen en 1 portret van een vrouw hangen, hangen er nu 99 portretten van vrouwelijke hoogleraren.

Met deze actie vragen de Angels aandacht voor een wenselijke, meer inclusieve beeldvorming van wetenschap en wetenschappers waarin ruimte is voor mannen én vrouwen.

 

Foto: Marc de Haan 

Congres vrije wilOp 11 maart vindt er een congres plaats over de vraag 'Bestaat de vrije wil?'. Het congresprogramma is bekend: alleen mannen zullen hun visie tijdens een interdisciplinaire discussie presenteren. 

Waar zijn de vrouwelijke experts?

JongeAkademieDe Jonge Akademie maakt de tien nieuwe leden bekend.

Maar waar zijn de vrouwelijke leden?

Spinoza NU.nlHet nieuws van 12 juni 2014. Vier Spinozawinnaars worden bekend gemaakt: Twee mannen en twee vrouwen.

Goed gekozen, NWO!

Maar wat zien we nu?

nwo strategieMet een interactieve beeld- en geluidsshow, waarvoor kosten noch moeite gespaard waren, lanceerde onderzoeksfinancier NWO op 13 april jl. in het Gemeentemuseum in Den Haag haar strategie voor de komende jaren (klik hier voor een impressie). Aan het einde van de bijeenkomst kregen alle genodigden een ingenieus vormgegeven drukwerk uitgereikt, waarin met combinaties van woorden en beelden de wetenschap verbeeld werd.

wetenschapsvisieIn de ‘wetenschapsvisie 2025 – keuzes voor de toekomst’  staat op de eerste pagina na de inhoudsopgave een collage van een serie portretfoto’s uit de oude doos – allemaal mannen. Het zijn de Nederlandse Nobelprijswinnaars. Op de pagina ernaast staat in grote letters: we mogen in Nederland trots zijn op onze wetenschap en onze wetenschappers.

 

Volg ons!

facebook

Deel deze pagina!

Actueel

Een beeld voor Johanna Westerdijk

Johanna Westerdijk werd honderd jaar geleden benoemd als de eerste vrouwelijke hoogleraar van Nederland. Ook zwaaide ze vijftig jaar de scepter over het Centraalbureau voor Schimmelcultures van de KNAW, recent als eerbetoon omgedoopt tot Westerdijk Fungal Biodiversity Institute. Johanna Westerdijk verdient een blijvende herinnering, als gedreven wetenschapper en wegbereider voor anderen – met name voor jonge vrouwen – met ambities in de wetenschap. 

Bouw mee aan een bronzen beeld van deze markante vrouw. 

Uw donatie is zeer welkom!

Lees meer...

Seksistische grappen zijn niet onschuldig

De Uber topman is ontslagen vanwege een seksistische grap. Wat is hier aan de hand? Het was toch een onschuldige grap? Athena’s Angel Naomi Ellemers legt uit waarom seksistische grappen niet onschuldig zijn.

Lees hier meer of luister hier naar Naomi Ellemers op Radio 1.

Athena's Angel Eveline Crone ontvangt Spinozapremie

De NWO-Spinozapremie is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. De NWO-Spinozalaureaten doen voortreffelijk en baanbrekend onderzoek dat een grote uitstraling heeft. Eveline Crone is een van de Spinozalaureaten 2017. 

Lees hier meer.