slider nieuw

4 women in academia

Veel mensen denken dat mannen en vrouwen tegenwoordig gelijke kansen hebben om succesvol te zijn in de wetenschap. Toch worden vrouwen in de praktijk vaak anders benaderd en behandeld dan mannen, en dit kan invloed hebben op hun wetenschappelijke loopbaan. Deze website is opgezet om zichtbaar te maken welke problemen vrouwen hierbij tegenkomen, en deze waar mogelijk te verhelpen.

Vier vrouwelijke hoogleraren hebben zich verenigd onder de naam Athena’s Angels om op te komen voor de belangen van vrouwen in de wetenschap. De missie van Athena’s Angels is om vrouwen en mannen werkelijk gelijke kansen te bieden op een loopbaan in de wetenschap. Wat is daarvoor nodig?

Ken de feiten   -   Meld misstanden   -   Vraag om raad   -   Signaleer seksisme   -   Sluit je aan 

 

Pallas Athena

athenaDe Griekse godin Pallas Athena is de strijdbare godin van de wijsheid. De uil is haar symbool. Het feit dat zij (in volledige wapenrusting) uit het hoofd van haar vader Zeus is geboren en af en toe nogal ‘male-identified’ overkomt nemen wij voor lief: dat gebeurde nu eenmaal soms bij de pioniers van de vrouwen in de wetenschap. Maar onder Athena’s aegis voeren wij graag onze missies uit.

 

 

Deel deze pagina!

 

Volg ons!

facebook

Actueel

Prof Belle Derks nieuwe voorzitter van De Jonge Akademie

Prof. dr. Belle Derks is op donderdag 18 januari j.l. door de leden van De Jonge Akademie gekozen als nieuwe voorzitter. Via deze weg feliciteren de Angels haar met deze prestigieuze functie.

Lees hier meer

Faces of Science blikken terug op Westerdijkjaar

Faces of Science (talentvolle jonge wetenschappers die een kijkje geven in hun dagelijkse leven als onderzoeker) blikken terug op het Westerdijkjaar met verhalen over hun vrouwelijke inspiratiebronnen binnen de wetenschap.

Lees hier de verhalen

Vrouwen minder kans op onderzoeksfinanciering dan mannen

Vrouwen hebben minder kans op onderzoeksfinanciering dan mannen, vooral wanneer de toewijzing van het geld primair gebaseerd is op de achtergrond van de hoofdonderzoeker. Dit blijkt uit een Canadees onderzoek naar bijna 24.000 onderzoeksvoorstellen over de periode van 2011 tot 2016. 

Lees hier meer

Athena's Angels